Otkriveno šta piše u notesu bombaša iz Njujorka

Osumnjičeni za bombaške napade u Njujorku i Nju Džersiju Ahmad Kan Rahami je sa sobom nosio notes “pun brbljanja o teroristima“.

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2016.

20:12

Otkriveno šta piše u notesu bombaša iz Njujorka
screenshot

Kako prenosi CNN, pozivajući se na izvore iz policije, notes je pronađen s rupom od metka, što je verovatno posledica razmene vatre prilikom hapšenja.

Dodaje se da je u Rahamijevoj beležnici pronađen osvrt na bombaški napad na maratonu u Bostonu, a pominje se i jedan od lidera al Kaide Anvar al Avlaki, koji je ubijen u akciji američkog drona 2011. godine.

Rahami je napisao i da američka vlast vrši pokolj usmeren na džihadiste, iako je predsednik Barak Obama rekao da želi da uspostavi primirje.

Naveo je i pretnje upućene SAD, rečima da će se čuti zvuci bombi na ulicama, pucnji prema policiji, što će kao rezultat doneti “smrt ugnjetavanju“.

Pisao je i o detaljima planiranog napada, pominjao je maraton u Nju Džersiju, uz navođenje tipova bombi koje želi da iskoristi.

Kako prenose mediji, čini se da je Rahami bio spreman na samoubilački napad jer je isticao da želi da postane “mučenik“.

Eksperti sumnjaju da je Rahami bio pripadnik neke terorističke organizacije, već navode da je verovatno bio “usamljeni vuk“, koji nije imao rezervne planove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: