Novi protest u CG: "Izdajnici" i "od Topole do Topole"

Opozicioni Demokratski front (DF) optužio je one iz crnogorske opozicije koji su ušli u Vladu Crne Gore da su "izdajnici i najamnici".

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

22:08

Default images
Foto: Thinkstock

Na protestu stotina pristalica DF, Radojica Živković je optužio ambasadorku SAD u Crnoj Gori Margaret Ujeharu da se "meša u unutrašnje stvari" države.

Govornici na skupu ispred zgrade crnogorskog parlamenta pozvali su poslanike DF da u Skupštini okrenu leđa, najverovatnijem novom predsedniku Skupštine, lideru Pozitivne Crne Gore Darku Pajoviću.

Posle nekoliko kraćih govora - a nisu govorili visoki funkcioneri DF, demonstranti su prošli ulicama uzvikujući "Milo, lopove!".

Na čelu povorke bili su najviši funkcioneri DF koji su nosili transparent "Uzalud bacaš na suzavac i bojne otrove, ulice odjekuju Milo lopove". Odmah iza transparenta vijorila se zastava Srbije, a iza nje trobojka s četiri ocila.

Jedna grupa je na miting donela zastavu s likom Vojislava Šešelja, ali ta zastava nije primećena u povorci.

Čuli su se i povici "Kosovo je deo Srbije!" i skandiranje "Od Topole do Topole!".

Skup je završen bez incidenata, uz poruku da "nema predaje".

Demokratski front, u kojem su Nova srpska demokratija i Pokret za promene, odbio je da uđe u novu "vladu izbornog poverenja" Mila Đukanovića. Od učešća u Vladi je odustala i Socijalistička narodna partija, pošto nije prihvaćen njen zahtev da dobije dva ministarska mesta.

U Vladu su ušli Socijal-demokratska partija koja je od januara ove godine deo opozicije, zatim Demos i nepalamentarna Udružena reformska akcija.

Te tri opozicione stranke su dobile četiri ministarska mesta i jedno mesto potpredsednika Vlade.

U Vladu će, najverovatnije, ući i Pozitivna Crna Gora čiji će lider Darko Pajović, kako je najavljeno, biti predsednik Skupštine Crne Gore, a funkcioner te stranke Azra Jasavić biće vicepremijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: