Subota, 21.05.2016.

19:33

"U Petrohemiji nije bilo eksplozija"

Kompanija HIP Petrohemija saopštila je da u procesu proizvodnje nije bilo prekida.

Izvor: Beta

Foto: FoNet, arhiva

Ova kompanija je odbacila navode pojedinih medija da je u pogonima tog preduzeća danas došlo do serije eksplozija.

Kako se navodi u saopštenju Petrohemije, proizvodnja se u tom preduzeću odvija stabilno i proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, bez uticaja na životnu i radnu sredinu.

"U zastoju je jedino proizvodna linija B u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG) u kojoj je u toku popravka kvara manjeg obima. Stručne ekipe Petrohemije su na terenu, a završetak radova se očekuje u najkraćem roku", navodi se u saopšenju.

Pojedini mediji javili su da se oko jutros oko 10.00 časova u okolini Pančeva čulo više eksplozija, kao i da su se one desile usled pucanja cevi u kompaniji Petrohemija.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije agenciji Beta rečeno je da danas nije bilo prijavljenih incidenata, ni havarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: