Umro Bušman iz "Bogovi su pali na teme"

Izvor: B92

Petak, 04.07.2003.

14:19

Default images

Južnoafrički pastir koji se proslavio ulogom Bušmana iz pustinje Kalahari u filmu "Bogovi su pali na teme", umro je dok je sakupljao drva u šikari u blizini svog sela Cumke, u Namibiji, piše u petak dnevnik Beld. N!xau, za koga se veruje da je imao oko 50 godina, otišao je u utorak da skuplja drva i nije se vratio. Članovi porodice su otišli da ga traže i u četvrtak ga pronašli mrtvog. Veruje se da je umro prirodnom smrću, naveli su u producentskoj kući koja je 1980. snimila film "Bogovi su pali na teme".

 N!xau je u tom filmu igrao Bušmana Xi koji u pustinji pronalazi bocu Koka kole bačenu iz aviona, i veruje da je to dar s neba. On tada kreće "na kraj sveta" da je baci. Komedija je postala svetski hit, a N!xau filmska zvezda koja je posetila Evropu, SAD i Aziju. U Hongkongu je potom igrao u više kung-fu filmova. "Bio je u Americi, Parizu, Japanu. Bio je svetska zvezda ali se vratio kući, svojim korenima", rekla je predstavnica producentske kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: