Prevrnuo se voz, železnički saobraćaj u prekidu

Tri od 16 vagona teretnog međunarodnog voza iskliznulo je iz šina i prevrnulo se jutros na ulasku u Ćićevac, povređenih nema.

Izvor: RTS, Tanjug

Četvrtak, 11.02.2016.

09:44

Prevrnuo se voz, železnički saobraćaj u prekidu
Foto: Freeimages.com

Prema nezvaničnim informacijama do iskliznuća i prevrtanja dela kompozicije koja se kretala iz pravca Beograda je došlo prilikom usmeravanja na drugi kolosek. U trenutku nesreće, voz koji je prevozio šećer i sporo se kretao, javlja RTS.

Kako su saopštile Železnice Srbije, jutros u 04.20 časova u stanici Ćićevac, na pruzi Beograd - Niš, došlo je do iskliznuća troje kola iz sastava teretnog voza.

Tom prilikom došlo je do udara jednih kola u portalni stub kontaktne mreže, što je dovelo do nestanka napona na oba koloseka između stanica Paraćin i Stalać.

Stručne službe su na terenu i rade na saniranju nastalih oštećenja i očekuje se da će u toku prepodnevnih časova pruga biti osposobljena za saobraćaj.

Usled radova na osposobljavanju kontaktne mreže, a do završetka sanacije oštećenih delova vozovi između stanica Stalać i Paraćin biće prevlačeni dizel vučom.

Saobraćaj je u prekidu, a trebalo bi da bude uspostavljen u toku prepodneva.

Uzroci nezgode se utvrđuju, uviđaj je u toku.

Zbog vanrednog događaja došlo je do poremećaja u saobraćanju te je voz iz Aleksinca vraćen u stanicu Niš, a iz stanice Paraćin upućen je prema Beogradu, dok je voz iz stanice Stalać vraćen za Niš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: