Rogozin u Beogradu: Tema i kupovina aviona MiG-35?

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin boravi u Beogradu, a prema saznanjima B92 jedan od razloga je kupovina ruskih aviona tipa MiG-35.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 10.01.2016.

16:25

Default images
foto: Beta/AP

Rogozin će učestvovati na zasedanju srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Zasedanje je najavljeno za 11. i 12. januar, a pored Rogozina, komitetom predsedava i vicepremijer Srbije Ivica Dačić.

Dvojica funkcionera su u subotu uveče razgovarali u salonu beogradskog aerodroma “Nikola Tesla“.

Rogozin posetio Specijalnu brigadu i Vojni muzej

Foto: Ministarstvo odbrane
Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin, koji boravi u višednevnoj poseti Srbiji, posetio je danas Specijalnu brigadu u Pančevu kao i Vojni muzej na Kalemegdanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rogozin je u pratnji državnih sekretara u Ministarstvu odbrane Zorana Đordevića i Nenada Nerića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića posetio Specijalnu brigadu u Pančevu.

Komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković upoznao je Rogozina sa namenom te jedinice, kaže se u saopštenju.

Gostu iz Rusije je nakon toga je prezentovan deo naoružanja i opreme koja je na upotrebi i prikazano gađanje pripadnika brigade iz naoružanja domace proizvodnje.

Rogozin je ranije danas u pratnji ministra odbrane Bratislava Gašića posetio Vojni muzej na Kalemegdanu i obišao stalnu postavku gde je kroz unikatne komade oružja, odeće, uniformi, ordenja i fotografija video 14 vekova slavne srpske vojne istorije, kaže se u saopštenju.

"Postavka vašeg muzeja govori ne samo o istoriji borbe srpskog naroda za nezavisnost, već i o vojnom bratstvu naših naroda", upisao je nakon posete Vojnom muzeju potpredsednik Rogozin u knjigu utisaka.

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin stigao je sinoć u Beogradu gde će učestvovati na zasedanju srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: