Raskidanje marketinških ugovora iz političkih razloga

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2003.

16:05

Default images

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija protestovala je u sredu povodom odluke Zavoda za zapošljavanje Republike Crne Gore da prekine saradnju sa podgoričkim dnevnikom "Vijesti". Prema saopštenju "Vijesti", posle petogodišnje saradnje, te uprkos važećem Ugovoru produženom pre samo dva meseca, Zavod za zapošljavanje Crne Gore odlučio je da prekine oglašavanje slobodnih radnih mesta u ovom listu. U saopštenju se dalje navodi da odluka Zavoda za zapošljavanje nije zasnovana na ekonomskim razlozima, budući da su prilikom produženja ugovora u "Vijestima" poštovali sve zahteve Zavoda za zapošljavanje, a da su sa druge strane "Vijesti" najtiražniji dnevni list u Crnoj Gori, kao i list koji po najnovijem ispitivanju Cedema uživa najveće poverenje građana Crne Gore.

ANEM je posebno ukazao na to da otkazivanje marketinških ugovora od strane državnih institucija može kod ostalih oglašivača biti shvaćeno kao signal, pa na taj način i zloupotrebljeno kao sredstvo represije prema medijima čija uređivačka politika nije po volji vlasti, što je bila uobičajena praksa režima Slobodana Miloševića.

ANEM je ukazao i na to da u konkretnom slučaju oglašavanje slobodnih radnih mesta predstavlja i način na koji se ostvaruje jedno od osnovnih prava nezaposlenih lica - da budu informisani o mogućnostima i uslovima zapošljavanja, a da zapošljavanje predstavlja javni interes svakog društva, pa i crnogorskog, te da su stoga, odlukom Zavoda za zapošljavanje da slobodna radna mesta ne oglašavaju u najtiražnijim, profesionalno uređenim novinama na gubitku, pored "Vijesti", upravo javni interes i sami nezaposleni. ANEM je stoga u saopštenju iskazao punu solidarnost sa kolegama iz "Vijesti", a Zavod za zapošljavanje Crne Gore pozvao da svoju odluku preispita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: