Turski lovci obustavili letove iznad Sirije

Avioni turskog Ratnog vazduhoplovstva obustavili su letove iznad teritorije Sirije u okviru operacija međunarodne koalicije protiv ID, prenosi “Hurijet”.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

09:19

Default images
Foto: Getty Images

Kako piše "Sputnjik", odluka o obustavi letova doneta je nakon incidenta u kome je turska avijacija iznad sirijske teritorije oborila ruski bombarder suhoj-24.

U utorak je u Siriji oboren ruski bombarder SU-24. Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je avion oboren raketom tipa „vazduh-vazduh“, ispaljenom sa turskog aviona F-16 iznad sirijske teritorije i pao u Siriju, četiri kilometra od granice sa Turskom.

Ruski predsednik je nazvao ovaj incident „nožem u leđa“. Ministarstvo odbrane je saopštilo da će sada sve akcije ruske avijacije biti izvođene pod zaštitom sistema S-400 i krstarice „Moskva“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: