Vučić: Pozvaću novog hrvatskog premijera u Beograd

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pozvati novog hrvatskog premijera, čim bude izabran, da poseti Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

22:03

Default images
foto: Tanjug

On je, nakon panela na kojem je učestvovao u okviru Strateškog foruma u Bledu, upitan da li ga je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, pozvala da poseti Zagreb, rekao da je često u glavnom gradu Hrvatske.

"Čekamo da se završe izbori. Iskoristiću priliku da izabranog premijera Hrvatske odmah pozovem. Što se mene tiče predsednici Hrvatske i hrvatske vlede uvek su dobrodošli u Beograd", podvukao je on.

Upitan za inicijativu predsednice Hrvatske Grabar-Kitarović i njenog slovenačkog kolege Boruta Pahora da se pod hitno sazove sednica EU o jugoistočnoj Evropu zbog talasa izbeglica, Vučić je kazao da su takve inicijative uvek dobrodošle.

"Svaki razgovor je dobar i blagorodan za sve nas. Svaki put kada se sretnemo mi razgovarmao. I danas sam na kratko razgovarao sa hrvatskom predsednicom. Super je kada možemo da razgovaramo, jer je to dobro za sve nas, spustiće tenzije u regionu koje su narasle zbog izbora i komemoracija različitih događaja", objasnio je on.

Srpski premijer je podvukao da je vreme da više i češće razgovaramo, probleme rešavamo, a ne gomilamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: