Nedelja, 05.07.2015.

16:49

Kina: Devet poginulih u srušenoj fabrici (FOTO)

Najmanje devet osoba je poginulo, a 42 je povređeno kada se srušila fabrika obuće na istoku Kine, izvestili su kineski državni mediji.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, AP

Ukupno 51 radnik nalazio se u zgradi fabrike u gradu Venling, u provinciji Džeđang, koja se srušila popodne po loaklanom vremenu, javila je Sinhua, preneo je AFP.

U izveštaju se dodaje da su 42 osobe izvučene iz ruševina i prebačene u bolnicu, ali se za sada ne zna u kakvom se stanju nalaze, a istraga o uzroku nesreće je u toku.

Foto: Beta, AP
Najmanje šest osoba je poginulo, a nekoliko osoba se vodi kao nestalo nakon što se srušila fabrika obuće u Kini, objavio je juče BBC.

Kako se navodi, zvaničnici veruju da je razlog za urušavanje bio nestabilan krov, a nekoliko stotina vatrogasaca je bilo u akciji spasavanja.
Foto: Beta, AP
U januaru prošle godine 14 osoba je poginulo u požaru u fabrici obuće u istom gradu Venlingu, u kojem se i sada zgrada urušila.

U Kini često dolazi do rušenja zgrada, jer je veliki broj zgrada star, a bezbednosni propisi se ne poštuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: