Četvrtak, 22.10.2020.

07:15

Gerontološki centar: Imamo zaražene

Gerontološki centar u Kragujevcu saopštio u sredu da ima korisnika zaraženih korona virusom, ne navodeći njihov broj, a među njima je i troje zaposlenih.

Izvor: Beta

Gerontološki centar: Imamo zaražene
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco)

Kako agencija Beta nezvanično saznaje obolelo je šest korisnika Gerontološkog centa u Kragujevcu.

Iz ove ustanove je saopšteno da su na spratu Objekta 3 smešteni pozitivni korisnici u tri sobe i svi su nepokretni i hronično oboleli.

U ostalim sobama su korisnici koji su negativni, ali suspektni zbog boravka u istom prostoru sa pozitivnim.

Na osnovu preporuka infektologa Kliničkog centra, tri korisnika su upućena na pregled u KC gde su dva zadržana, a jedan vraćen u ustanovu. Sve tri osobe su sa negativnim PCR testom.

Od 24 testirana radnika koji su radili u Objektu 3, troje je pozitivno na korona virus kao i jedna osoba koja je već bila na bolovanju iz drugih razloga.

Navedeno je da su uz smernice iz Kliničkog centra stvoreni uslovi za rad u kovid sistemu i za formiranje crvene, žute i zelene zone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: