Zašto seku drveće u Studentskom?

Akademski park u centru Beograda, poznatiji kao Studentski park, osvanuo je ovih dana bez velikog broja stabala.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2015.

16:36

Default images
Foto: Freeimages.com

Zato smo vlast pitali - zašto se seče drveće u Studentskom parku.

Drveće je trulo i seča nema veze sa planom o garaži, kategoričan je gradski menadžer Goran Vesić.

"Priče da se to drveće vadi zbog garaže su netačne i da tako kažem glupe. Garaža je planirana tamo gde je okretnica i nikakve veze ovo nema sa garažom, hajde da ne pravimo priču tamo gde je nema“, kaže Goran Vesić.

Vesić tvrdi da je svaka drugačija tvrdnja - zlonamerna.

"Gospođo, ne vadi se ništa preko noći, ovo se radi na zahtev građana.. Onih koji žive tamo, a tražili su to pre nekoliko meseci“, kaže Vesić.

Lepo se kandidujte na izborima, pa se tako izborite za pravo da uređujete i Studentski park, posavetovao nas je Vesić.

"Uzmite rešenje od inspekcije, od ekologije, ne vidimo šta je problem da mi to zamenimo, ne znam šta vi hoćete u stvari“, upitao je gradonačelnik Siniša Mali.

Osetljivi na vađenje drveća građani su bili i u slučaju platana u Bulevaru. Ovo su danas slike iz parka u centru grada - tu su rupe koje zjape, ali i nove mladice se užurbano postavljaju. Gradski čelnici tvrde da će park biti lepši, bez grafita i zatvoren uveče, po ugledu na parkove u Londonu i Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: