Doček na trgovima Beograda, NS...

Brojni građani dočekali su Novu godinu na trgovima. U Beogradu je bilo tri bine, koncerte su priredili i Novi Sad, Čačak, Kruševac... Na Zlatiboru 50.000 ljudi.

Izvor: B92, RTS

Četvrtak, 01.01.2015.

00:45

Default images
Foto: Tanjug

Ove godine Srbija je skromnije dočekala Novu godinu.

Neki gradovi, čak i oni veliki kao što su Kragujevac i Niš, zbog štednje odlučili su da ne priređuju tradicionalni doček na ulicama.

Iako je temperatura bila desetak stepeni ispod nule, to nije sprečilo Beograđane i goste prestonice da Novu 2015. dočekaju na tri gradska trga u Beogradu.

Najviše posetilaca bilo je ispred Doma Narodne skupštine, gde su pevali i Nikola Rokvić, Emina Jahović i Vlado Georgiev.

Uz odbrojavanje poslednjih sekundi stare godine, nebo nad Beogradom obasjao je veličanstveni vatromet koji je pratilo više hiljada okupljenih na koncertu, ali i svi Beograđani koji su Novu godinu dočeli u restoranima, na ulici, u porodičnom okruženju, ali i oni koji su Novu godinu dočekali na radnim mestima.
Foto: Tanjug
Najviše građana pratilo je koncert Vlade Georgieva, sa kojim su ušli u Novu 2015. dok su na druga dva trga nastupale Neverne bebe, di-džej Marko Nastić, Kiki Lesendrić, Balkanika...
Koncert na Trgu (Foto: Tanjug)
U naš glavni grad za Novu godinu je pristiglo mnogo stranaca, a među njima veliki je broj Bugara. Prema procenama, došlo je oko 100.000 turista.

U Subotici valcer, u Jagodini pivo i kobasice...

Mladi ispred Skupštine Srbije (Foto: Tanjug)
Građani Subotice, po izuzetno hladnom vremenu, dočekali su Novu 2015. godinu uz taktove valcera “Na lepom plavom Dunavu” i višeminutni vatromet.
Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu više stotina Subotičana zabavljaju Dejan Cukić i Spori ritam bend, pre kojih je nastupao Vegaš šou bend iz Mađarske.

Mraz i veoma hladno vreme nisu sprečili oko dve hiljada Jagodinaca i stanovnika drugih gradova Pomoravskog okruga da na Gradskom trgu u Jagodini, uz folk muziku, dočekaju 2015. godinu.

Za organizaciju se pobrinula Skupština grada, koja je sve prisutne počastila pivom Jagodinske pivare i sendvičima punjenim roštiljskim kobasicama. Pivo se točilo na tri mesta, a točioci su rekli Tanjugu da je popijena "jedna cisterna od oko 10.000 litara piva".

U prvim minutima nove godine upriličen je raskošan vatromet.

U Kragujevcu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na trgu, ali je tradicionalno, s krova gradske uprave organizovan vatromet. Dolazak 2015. godine obeležili su i brojni vatrometi u privatnoj režiji.
Novi Sad (Foto: Tanjug)
Vatromet je u ponoć zasijao iznad Gradske kuće u Novom Sadu.

Grad Novi Sad je ove godine, deseti put zaredom, organizovao doček Nove godine, a na dve bine - na Trgu slobode ispred Gradske kuće i maloj u Ulici Laze Telečkog, nastupili su Garavi sokak, Frajle, Crvena jabuka i brojni di-džejevi.
Foto: Tanjug
Više od 50.000 ljudi dočekalo je Novu godinu na Zlatiboru, na trgu gde je nastupio Zdravko Čolić, kao i u prepunim brojnim zlatiborskim hotelima i klubovima. U Kruševcu se slavilo takođe na trgu, gde je nastupao Hari Mata Hari.

Na gradskom trgu Široka čaršija u Leskovcu Novu godinu je, uz trubače, grupu Kerber i vatromet dočekalo oko hiljadu i po građana. Pored Leskovčana, proslavi na otvorenom prisustvovali su turisti iz Bugarske, Makedonije, Slovenije i Republike Srpske .

U Čačku se slavilo na trgu, uz zvuke trube, mada, zbog hladnoće, sa manjim brojem građana nego ranijih godina. U ovom gradu bilo je minus dvadeset. I u Čačak je došlo dosta stranaca, pa je grupa Bugara nazdravljala dva puta - u 23 sata kada je Nova godina stigla u njihovu zemlju, a i u ponoć, sa nama.

Pirot je takođe za svoje građane i posetioce pripredio koncert u centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: