Stefanović: MUP pouzdan partner

GS Udruženja šefova policija Jugoistočne Evrope (SEPCA) počela je uz poruku da će MUP dati pun doprinos u borbi protiv kriminala u zemlji, regionu i Evropi.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

10:19

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je otvarajući skup u Beogradu naglasio da će MUP Srbije dati svoj puni doprinos u cilju poštovanja i sprovodjenja zakona, očuvanja stabilnog javnog reda i mira i bezbednosti gradjana na teritoriji Srbije.

"Istovremeno bićemo pouzdan partner u regionu i iskreni saradnik evopskih policija", naglasio je on izrazivši zadovoljstvo što će tokom današnjeg zasedanja šefovi policija zemalja u regionu potpisati novi memorandum o razumevanju posvećen radu SEPCA.

Podsetivši da je Srbija proteklih godinu dana predsedavala tim udruženjem Stefanović je istakao da je tada finalizirana ideja o stvaranju novog i modernog udruženja "koje će pružiti još brži i efikasniji odgovor na ključne bezbednosne izazove sa kojima se suočavamo u regionu i Evropi".

"U tom smislu smatram da će naše buduće aktivnosti biti usmerene na jačanje strateških kapaciteta na regionalnom nivou, a sve u cilju uspešnije zajedničke borbe proitiv organizovanog i drugih vidova teškog kriminala", rekao je on.

Direktor srpske policije Milorad Veljović je naglasio značaj zajedničke borbe protiv svih vidova organizovanog kriminala i spremnost da se i dalje sarađuje na zajedničkim zadacima u toj borbi.

"Kriminal danas uzima nove oblike i mi moramo uvek biti spremni, ako ne i korak ispred onih sa druge strane zakona kako bi sačuvali bezbednost u regionu", rekao je Veljović.

On je naglasio da je srpska policija već dugi niz godina opredeljena za intenzivno jačanje međunarodne saradnje, ne samo sa zemljama regiona već i sa zemljama EU, kao i svim drugim policijama.

"Svesni činjenice da organizovani kriminal i drugi teški kriminal ne poznaje granice, opredeljeni smo da tu saradnju u narednom periodu jačamo i unapređujemo", naveo je Veljović.

On je podsetio da Vlada Srbije i MUP u svom delokrugu rada sprovode reformu policije koja je kao jedan od svojih ključnih prioriteta definisala borbu protiv organizovanog i drugih vidodva teškog kriminala.

Veljović je istakavši da vlada podržava reformu policije u modernu, efikasnu i demokratsku policiju koja je u skladu sa standardima i modelima EU dodao da je neophodno da na tom putu policija ima visok stepen integriteta i uspešan stragegijski model upravljanja.

Generalnoj skupštini SEPCA prisustvuju predstavnici mnogobrojnih međunardnih organizacija zaduženih za bezbednost i borbu protiv kriminala, kao i predstavnici Evropola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: