Srbija dobila novu vladu

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su novu Vladu Srbije na čijem je čelu premijer Aleksandar Vučić. Za je glasalo 198 poslanika. Sutra u 10 sati prva sednica.

Izvor: B92

Nedelja, 27.04.2014.

19:21

Default images

Nova vlada ima 19 članova: premijera, 16 ministara i dva ministra bez portfelja.

Za izbor Vlade Srbije je glasalo 198 poslanika, protiv je 23, dok je zdržano bilo 6 poslanika a jedan poslanik nije glasao i to je Nenad Čanak, lider LSV.

Ukupno je glasalo 228 poslanika. Izboru nove vlade prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, patrijarh Irinej, diplomate i verski predstavnici.

Članovi vlade su zatim pročitali zakletvu:

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Zatim su je posebno potpisali za skupštinskom govornicom.
Foto: Tanjug
Ivica Dačić je prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova, a potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture je Zorana Mihajlović.

Rasim Ljajić biće potpredsdnik vlade i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma. Četvrto potpredsedsedničko mesto u vladi biće Kori Udovički koja je izabrana i za novu ministarku državne uprave i lokalne samouprave.

Novi-stari ministar finansija je Lazar Krstić, a za ministra privrede izabran je Dušan Vujović.

Kadrovi Socijalističke partije Srbije u novoj vladi su ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Boškovići i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.

Funkciju ministra pravde obavljaće Nikola Selaković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, a ministar zdravlja je Zlatibor Lončar. Ministar kulture i informisanja ostaje Ivan Tasovac.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je Aleksandar Vulin, a ministar odbrane Bratisalav Gašić.

Na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova dolazi Nebojša Stefanović, a ministar omladine i sporta ostaje Vanja Udovičić.

Za ministre bez portfelja izabrani su Velimir Ilić i Jadranka Joksimović.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: