Dragojević u skupštinskoj klupi?

Filmski režiser Srđan Dragojević biće novi poslanik socijalista u Skupštini Srbije, piše list “Alo”.

Izvor: B92

Subota, 02.03.2013.

21:39

Default images

Prema pisanju ovog lista, autor kultnih filmova ”Lepa sela lepo gore“ i ”Mi nismo anđeli“ u poslaničke klupe ulazi kako bi pojačao redove socijalista, pošto je bio 55. na izbornoj listi koalicije SPS-PUPS-JS na parlamentartnim izborima u maju prošle godine.

Izvor “Aloa” iz vrha SPS-a tvrdi da je rukovodstvo stranke najozbiljnije razmatralo da Dragojević uđe u poslaničke klupe.

“On bi u parlament ušao umesto nekog od poslanika SPS-a koji bi trebalo da uskoro ode na neku funkciju jer bi ostanak u parlamentu predstavljao sukob interesa. Ovih dana obavićemo razgovor sa Dragojevićem jer verujemo da će pojačati našu poslaničku grupu”, kaže sagovornik”Aloa”.

On dodaje da je Dragojević u partiji već dokazao da ima afinitet da se ozbiljnije bavi politikom.

“Srđan je na sednicama Glavnog odbora SPS-a, čiji je član, pokazao da je vrlo kreaitivan i sposoban da daje sugestije i predloge i kada su u pitanju neke životne stvari koje nemaju veze sa profesijom kojom se bavi”, navodi izvor lista.

Lider SPS-a Ivica Dačić je na kongresu te partije 2010. godine predstavio Dragojevića članovima GO kao jednog od ljudi koji bi trebalo da pomognu u reformi partije.

“Alo”, međutim, navodi da saradnja Dačića i Dragojevića datira još iz devedesetih godina, kada su obojica kao novinari sarađivali u listu ”Student“.

Dragojević za “Alo” kaže da bi rado prihvatio ponudu da bude poslanik.

“Predsednik IO SPS-a i šef poslaničke grupe Branko Ružić mi je nagovestio da bih mogao da postanem poslanik umesto nekoga... Ne znam kada bi to moglo da se desi, ali ako mi to i zvanično predlože, sa zadovoljstvom ću prihvatiti”, izjavio je Dragojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: