"Konstruktivno sa novom vladom CG"

Evropska komisija očekuje da će sa novom vladom Crne Gore imati konstruktivnu saradnju, kao i sa prethodnom, kazao je u Podgorici zvaničnik EK Dirk Lange.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2012.

19:12

Default images

Lange, koji je šef Odeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Generalnom direktoratu EK za proširenje, rekao je na konferenciji za novinare da je njegova poseta Podgorici bila planirana i ranije, nezavisno od formiranja nove crnogorske vlade.

Skupština Crne Gore trebalo je danas da se izjasni o programu i sastavu nove vlade, na čijem će čelu biti Milo Djukanović, ali je sednica, na zahtev opozicije, odložena za sutra.

"Pratimo informacije o formiranju nove vlade, koja bi trebalo sutra da se izabere i očekujemo da ćemo sa tom vladom na konstruktivan način nastaviti kontakte, kao što je to bio slučaj sa prethodnom, posebno kad su evropske integracije u pitanju", kazao je Lange.

Upitan da li će pitanje Prevlake, izmedju Crne Gore i Hrvatske, uticati na pregovore Podgorice i Brisela, on je naveo da se radi o temi koja nema direktan uticaj na napredak u pristupnim pregovorima.

Lange je kazao da EK ohrabruje Crnu Goru i sve države regiona da počnu da diskutuju i nadju rešenja za sva otvorena pitanja, kao što je Prevlaka, ali i druga granična pitanja izmedju susednih zemalja. Komentarišući navode o mogućnosti ponovnog uvodjenja viznog režima, on je rekao da ta opcija nije u igri kada je Crna Gora u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: