Nikolić:Srbija i Britanija dva pola

Predsednik Tomislav Nikolić posle sastanka sa britanskim ministrom za Evropu Dejvidom Lidingtonom kaže da su dve zemlje na "dva udaljena pola" po pitanju KiM.

Izvor: B92

Subota, 28.07.2012.

21:45

Default images

Nikolić je dodao da se nada da će naši argumenti biti uvaženi.

"Mislim da je i on prihvatio moju želju da razgovori budu dosta ozbiljniji nego do sada, da budu na nivou s kojeg ljudi preuzimaju odgovornost", rekao je Nikolić Tanjugu posle susreta sa britanskim ministrom u ambasadi Srbije u Lonodnu.

Nikolić, koji je sa Lidingtonom poslednji put razgovarao u novembru, rekao je da je britanski ministar primetio da on u medjuvremenu nije menjao svoju politiku.

"To meni znači, jer zaista nisam menjao politiku. Na žalost nije ni on. Još smo po pitanju Kosova i Metohije na dva udaljena pola", dodao je Nikolić.

Predsednik Srbije je podsetio da je Ustav Srbije jasan, a da je predsednik prvi koji brani Ustav, koji kaže da je Kosovo i Metohija u sastavu Srbije.
Nikolić je sinoć u Londonu prisustvovao otvaranju 30. letnjih Olimpijskih igara, a tokom vikenda bodri sropske sportiste u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: