Mihalj Kertes ponovo slobodan čovek

Bivši direktor carina Mihalj Kertes od danas je na slobodi, pošto je izdržao kaznu od 18 meseci zatvora.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2011.

17:53

Default images

Kertes je osuđen zbog umešanosti u zločin na Ibarskoj magistrali 1999. godine, kada su poginula četiri funkcionera Srpskog pokreta obnove.

Kertes je danas pred Specijalnim sudom, sa slobode izneo završnu reč na suđenju grupi Stanka Subotića - Caneta, optuženog za šverc cigareta.

Za zloupotebu službenog položaja Kertesu je izrečena i kazna od šest godina i osam meseci zatvora, te mu je za to krivično delo, kao i za zločin na Ibarskoj magistrali izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora.

Kertes je osuđen zbog iznošenja na Kipar najmanje 38 miliona maraka i za to da je novcem carine od više od šest miliona nemačkih maraka i nekoliko desetina miliona dinara finansirao Socijalističku partiju Srbije i Državnu bezbednost. Ta presuda još nije pravosnažna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: