Koštunica: Hitna sednica skupštine

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica zatražio je večeras hitno sazivanje sednice skupštine.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

21:01

Default images

On navodi da bi se na toj sednici, kako je rekao, zauzeo jasan i jedinstven da Srbija mora da bude uz svoj narod na Kosovu, a od međunarodne zajednice tražilo poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"U ovom času Srbiji je neophodno puno nacionalno jedinstvo u zaštiti našeg naroda i Kosova", rekao je Koštunica, a saopštila je Demokratska stranka Srbije.

Koštunica dodaje da sve unutrašnje razlike i rasprave treba da ostavimo i da sve snage usmerimo na odbranu suštinskih nacionalnih i državnih interesa".

"Skupština Srbije nema preči zadatak nego da se hitno sastane i zauzme jasan i jedinstven stav da Srbija mora da bude uz svoj narod na Kosovu i da se od međunarodne zajednice najodlučnije zatraži poštovanje Rezolucije 1244", ocenio je on.

Koštunica je upozorio da će posledice biti pogubne ako se ne bude delovalo snažno i jedinstveno u zaštiti Srbije.

"Ustav Srbije nalaže da se u ovakvim, po narod teškim prilikama, Skupština Srbije sastane i utvrdi delovanje države u zaštiti legitimnih državnih i nacionalnih interesa", istakao je predsednik DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: