Nedelja, 28.11.2010.

20:10

Policajac ubio napadača u odbrani

Tokom intervencije u beogradskom naselju Mirijevo, policajac je vatrenim oružjem u samoodbrani ubio napadača, saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: B92, Beta

Default images

Intervencija je usledila kada su komšije nešto posle 18.00 pozvale policiju zbog mladića koji je sekirom u stanu u Ulici vitezovi Karađorđeve zvezde pretio majci da će je ubiti.

Mladić M. M. (26) je bio zabarikadiran sa majkom u stanu, a kada je došla policija iskočio je kroz prozor i nasrnuo na jednog policajca i više puta ga udario sekirom.

Policajac je u samoodbrani upotrebio oružje i usmrtio mladića.

Kako saznaje B92, ubijeni napadač je duševni bolesnik.

Policajac, pripadnik policijske stanice Zvezdara, zbog zadobijenih povreda u nedelju uveče prebačen je u Urgentni centar, a prema informacijama B92 iz te ustanove, on je jutros pušten kući.

Sindikat: Napadi sve brutalniji

Nezavisni policijski sindikat Srbije je povodom sinićnjeg incidenta u Mirijevu ukazao na sve učestalije i brutalnije napade na policajce na službenoj dužnosti, ali na hitnu promenu prakse upotrebe službenog oružja policajca, u situaciji kada se i sami bore za svoj život.

U saopštenju NPSS-a se navodi da je njihov kolega Momir Mladenović, iz Policijske stanice Zvezdara, prilikom samodbrane, bio teško povređen pre nego što je lišio života službenim oružjem napadača.

"Kolega je izvadio pištolj, repetirao, i u znak upozorenja ispalio hitac u vazduh, ali to nije pokolebalo napadača koji je stigao da ga udari sekirom u grudi, a tek nakon što je udaren, policajac u samoodbrani puca u napadača i istoga lišava života", navodi se u saopštenju ovog sindikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: