Film/TV 1

31.05.2024.

10:10

Gaj Riči radi na novoj seriji

Amazon će raditi na seriji o životu poznatog fiktivnog detektiva Šerloka Holmsa pod nazivom Young Sherlock.

Izvor: Index.hr

Gaj Riči radi na novoj seriji
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Podeli:

Engleski redatelj Gaj Riči režiraće seriju od osam epizoda, a glavnu ulogu dobio je Hiro Fajns Tifin, koji je sa Ričijem već sarađivao na filmu The Ministry of Ungentlemanly Warfare.

Ovo nije prvi put da Riči radi na projektu o Šerloku Holmsu. On je poznatog detektiva već prikazao u nekoliko filmovima u kojima su glavne uloge imali Robert Dauni, kao Šerlok Holms i Džud Lo kao Džon Votson. 

Kako prenosi Movie Web, serija će se temeljiti na romanima Endrua Lejna koji su počeli da izlaze 2010. godine, a trenutno ih ima osam u serijalu.

Metju Parkhil će biti izvršni producent i voditelj projekta, koji će sarađivati sa Ričijem u adaptaciji. Riči je otkrio da će ova verzija priče o Šerloku Holmsu biti onakva kakvu ljudi dosad nisu videli.

"U ovom slučaju videćemo uzbudljivu novu verziju detektiva za kojeg svi misle da ga poznaju na način na koji ga pre nisu zamislili. Istražićemo ovaj zagonetni lik, saznati šta ga pokreće i naučiti kako postaje genije kojeg svi volimo", komentarisao je Riči za Dedlajn. 

Iako lik Šerloka Holmsa u romanima ima 14 godina, u seriji će imati 19 godina. Kako prenosi Dedlajn, serijom će se predstaviti "nepoštovanje i akcijom nabijena priča o poreklu voljenog detektiva Ser Artura Konanan Dojla". Trenutno nije poznato kada počinje snimanje serije ni kada je očekivana premijera, ali poznat je službeni sinopsis za seriju.

"U dobi od 19 godina, Šerlok Holms je osramoćen, sirov, nefiltriran i neformiran kada se nađe uhvaćen u misteriji ubistva na Univerzitetu Oxford koji preti njegovoj slobodi. Upuštajući se u svoj prvi slučaj sa nedostatkom discipline, Šerlok uspeva da razotkrije zaveru koja će zauvek promeniti njegov život", piše u sinopsisu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: