Nova vest
Tenis 66

30.5.2024.

19:44

Sukob sa navijačem i lak trijumf Đokovića: Posle meča glavne teme Nadal i Jokić

Novak Đoković je u drugom kolu Rolan Garosa pobedio Španca Roberta Karbaljesa Baenu, 6:4, 6:1, 6:2.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/Martial Trezzini/Keystone via AP

Đoković, koji brani pehar u Parizu, pre toga je takođe u tri seta pobedio Francuza Pjer-Iga Erbera.

S druge strane, njegov protivnik je takođe bio bolji od francuskog tenisera, Konstanta Lestijena, ali u četiri seta.

Ovo je bio treći susret Đokovića i Karbaljesa Baene, Novak nije izgubio ni set.

Sve detalje sa ovog susreta mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Završeno

14:16

  6:4, 6:1, 6:2  
Turnir SET  
Đoković 3  
K. Baena 0  

19:54

Kraj konferencije

Novak je završio obraćanje medijima.

U narednom meču (subota) ide na boljeg iz okršaja Monfis - Museti.

To bi bilo sve za danas.

19:47

Đoković o Olgi

"Obradovao me je Olgin uspeh. Prošle godine se kvalifikovala u treće kolo...", rekao je Novak, da bi u tom momentu ušla Olga i "prekinula" konferenciju.

Usledio je zagrljaj, a onda i završni deo Novakove konferencije.

19:40

Novak o tome da li će Jokić igrati na OI

"Imam eksluzivne informacije, a ne smem da ih podelim. Cela Srbija čeka, ja imam nešto što niko drugi nema...", rekao je Novak, pa dodao:

"Šalim se. Kao navijač, ljubitelj košarke, želeo bih da on igra. Kao sportista, ako odluči da ne igra, s obzirom na kontinuitet igara u NBA ligi, što kao lider mora da nosi u svojoj ekipi. Mi sportisti to razumem. Sad je imao malo više vremena, to samo on zna i njegovi najbliži. Sa njim i bez njega je velika razlika. Nadamo se i navijamo, kako god bilo. Bogdan je tu, on je lider, kapiten i drago mi je što će in biti na raspolaganju. Nadam se da ću biti zdrav i da ću biti na OI, da mogu da ih gledam".

19:37

Pobeda u svom stilu

"Pridržavamo se rutina, pristupa radu, opravku, zadacima. Veliki je tim iza mene. Pokazuje to značaj turnira. Mnogo se bolje krećem, udaram lopticu, bolje vidim i čitam konstrukciju igre svoju i protivnika. To me raduje. Ima tu još koje mogu da se usavrše i treba da se usavrše i to će se bolje zategnuti, ceo mehanizam. Dobro je da dobijam u tri seta. Nisam puno pobeda ostvarivao, ali mislim da sam imao dovoljno mečeva na šljaci. To je bio razlog zašto sam bio u Ženevi. Uslovi za sada su dobri, odgovaraju mi. Održavanje režima koje smo postavili, prilagođavanje protivniku."

19:34

Ključni mečevi na GS

"Naravno da uvek želim više da završavam mečeve u tri dobijena seta. Način na koji sam dobio današnji, tako želim da igram, da se osećam. Ne želim sebi da zakomplikujem život samo da bih video koliko mogu da 'guram', kada će nešto da se 'probije'. Ima istine u tome da kada dobiješ mečeve zadnja dva seta protiv Erbera u prvom kolu, nešto je što je važno. Deo je Grend slem ciklusa i putovanja. Rekao sam da je moja motivacija velika na Grend slemovima, tu je zapravo motivacija kako ja želim da je imam. Govorio sam od početka da su mi misli posle AO bile na RG. Svi turniri bili su uvod za Rolan Garos. Drago mi je što sam započeo turnir na ovaj način. Ne mogu da kažem da godine ne igraju svoju ulogu. Ne želim da igram duge mečeve, četiri-pet sati fizičkih iscpljenosti, zašto bih to sebi radio? Želim da budem efikasan, brže i bolje se oporavim za naredni meč. Igra se na dva dana, to mi znači. Tu svežinu tražim i želim da održim za neke naredne mečeve, koji će biti sve teži. Museti ili Monfis, biće dužih poena, relija, više će se snage trošiti"

19:32

Nezaobilazno pitanje je Nadal

"Rafa je u zenitu ovde bio u više navrata. Čak i protiv mene. Osetio sam iz prve ruke njegovu evoluciju kao igrača. Unapredio je svoj bekhend kako su godine odmicale. Bio je svestan fizičkih problema koje ima, morao je da bude agresivniji. Top spin na forhendu je radio bolje nego iko. Sve to je sjajno radio sa forhendom sjajno, ali je bekhend unapredio dosta u odnosu na prve mečeve. Kretao se bolje u prvih 10 godina karijere, ali je posle toga morao da se prilagodi, uradio je to odlično sa bekhendom. Konstantan je bio, veliko oružje. Uvek pokušavate da ga izbacite sa terena, da ga terate na bekhend, onda je to unapredio, bolje se pozicionirao na terenu i bilo je nemoguće naći mu manu na osnovnoj linij. Imali smo neke sjajne mečeve. Nekoliko mečeva koje pamtim sa Rolan Garosa bili su meč u polufinalu 2013. ili 2012. godine kada je dobio u taj-brejku petog seta. Ja sam odigrao najbolji meč u četvrtfinalu 2015. godine. Poslednjih par mečeva takođe je bilo dobro".

19:29

Novak deluje sve sigurnije

"Uvek u meni postoji vera da mogu da osvojim slem, zato sam ovde i zato se takmičim. U ovim godinama ne bih igrao profesionalni tenis, da ne verujem da imam kvalitet da se borim za titulu. Osećam da imam igru, da imam sve što treba da daleko doguram. Rekao sam na konferenciji pred turnir, da ne želim da gledam previše unapred, zato što nisam u sjajnoj formi došao ovde. Moram da spustim očekivanja, vera, želje, sve to je na visokom nivou, ali sam svestan trenutnog stanja i šta treba da se radi iz dana u dan. Kako turnir odmiče i da budem u zenitu kada je najpotrebnije".

19:26

O zabranama Rolan Garosa

"Oni su veoma strastveni. Ponekad nije lako. Imao sam neke dobre odnose i neke teške sezone. Osetio sam i ljubav i drugu stranu. Uvek želiš naravno da budeš neko koga podržavaju ili bar da bude neka neutralna atmosfera. To nije uvek moguće. Posebno kada igraš protiv Francuza kao što je Gofan ili ja u prvoj rundi. Zato morate da budete svesni da vas čeka velika borba, ne samo protiv rivala. To je donekle normalno, jer rade sve da podrže svog igrača ili igračicu. Oni su autsajderi. Na otvorenim terenima, gledao sam snimke Gofanovog meča, može da bude glasno, neprijatno. To je deo sporta, razlikujemo se od fudbala i košarke, ali u isto vreme želite dobru atmosferu. Stvarno želim da vidim da navijaju. Vimbldon je drugačiji, zbog istorije, kulture i tradicije. Ostali turniri, vidite navijače koji pevaju, skandiraju. To je prelepo".

19:23

Sukob sa navijačem tokom meča

"Viknuo je nekoliko puta tokom razmene, kada je Baena napravio drop-šot. Od početka meča je dobacivao, nekoliko puta. Bilo je to okej, podržavao je protivnika, ali je taj potez uticao na mene, spremao sam se da udarim lopticu, viknuo je. Sudija mi je objasnio da ne može da reaguje i da dosudi ništa".

Podeli:

Komentari 66

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu