Potvrđen Statut Vojvodine

Skupština Srbije potvrdila je danas Statut Vojvodine sa 137 glasova poslanika vladajuće koalicije i opozicione Liberalno demokratske partije.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 30.11.2009.

14:02

Default images

Protiv je glasalo 24 poslanika. U trenutku glasanja u sali je bilo 163 poslanika. Statut će stupiti na snagu nakon donošenja odluke o proglašenju u Skupštini Vojvodine i objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine", a odluku o spovođenju Statuta treba da donese Skupština Vojvodine dvotrećinskom većinom glasova od ukupnog broja poslanika.

"Koristim priliku da zahvalim poslanicima Narodne skupštine Srbije na pokazanoj zrelosti i odgovornosti. Oni su pokazali da su bez obzira na političku pripadnost svesni odgovornosti da zastupaju interese svih građana i građanki, ne samo autonomne pokrajine Vojvodine, već i cele republike Srbije“, rekao je predsednik skupštine Vojvodine, Šandor Egereši.

Prethodno, Skupština je usvojila Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

Istovremeno, ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu nekoliko desetina građana protestovalo zbog potvrđivanja Statuta Vojvodine i usvajanja zakona o utvrđivanju nadležnosti Pokrajine.

Među okupljenima bili su i pojedini poslanici opozicione Demokratske stranke Srbije, aktivisti Pokreta socijalista koje predvodi Aleksandar Vulin, kao i pripadnici organizacije "1389".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: