Tadić o sporazumu o demarkaciji

Srbija nikada neće priznati sporazum o demarkaciji granica koji su potpisali Makedonija i takozvana država Kosovo, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

19:33

Default images

"Pitanje očuvanja integriteta zemlje direktno je povezano sa demarkacijom granica", rekao je Tadić. Predsednik Srbije je podsetio da je sa makedonskim predsednikom Đorđom Ivanovim imao ozbiljan razgovor o tome.

"Ja sam sa mojim kolegom iz Makedonije, gospodinom Ivanovim, imao jedan veoma ozbiljan razgovor na tu temu i vrlo sam jasno rekao da Srbija nikada i ni po koju cenu neće prihvatiti demarkacioni ugovor Makedonije sa takozvanom državom Kosovo", rekao je Tadić i naveo da je dobio uveravanja da dokument koji je Srbija kao država potpisala sa Makedonijom ostaje na snazi.

I za Makedoniju je u budućnosti, ukazao je Tadić, veoma važna odluka Međunarodnog suda pravde, koja se očekuje narednih meseci.

"Onda ćemo i to pitanje, kao i sva ostala, staviti na sto. Ali, Srbija će, normalno, kao jedna integrisana država, krenuti u evropske integracije", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: