"Odbrana Kosova čak i oružjem"

Predsednički kandidat SPS-a Milutin Mrkonjić poručio je u Valjevu da strah od odbrane Kosova i Metohije ne treba da postoji.

Izvor: B92

Subota, 29.12.2007.

18:11

Default images

Mrkonjić je u okviru predizborne kampanje danas obišao Kolubarski okrug, a tom prilikom na skupu u Valjevu poručio je da nema dileme oko toga da li treba braniti Kosovo i Metohiju "čak i oružjem".

"Svet treba da zna je Kosovo naša kuća i da niko nema prva da ga otima", rekao je Mrkonjić u punoj sali Doma kulture, gde su uz članove Socijalističke partije Srbije bile i pristalice Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Mrkonjić tvrdi da postoji dovoljno razvojnih projekata koji su "prednost Srbije u odnosu na svet", naročito u oblasti poljoprivrede.

"Da bi se oni razvili potrebno je jedinstvo partijskog i državnog rukovodstva. To znači da ne može biti dve Srbije, već samo jedna i da ne mogu postojati dve vlade već jedna koju koju će činiti najsposobniji, a ne najpodobniji", kazao je Mrkonjić.

On se založio za to da seljaku omogući da izvozi, a obećao je da će, ako bude predsednik Srbije, vratiti starosnu granicu za odlazak u penziju jer, kako je rekao, po sadasnjim propisima penziju niko ne može ni dočekati.

Na predizbornom skupu u Valjevu govorili su i predsednik socijalista Ivica Dačić, nekadašnji gneralni sekretar te partije Milomir Minić, kao i čelnici lokalnih socijalista Miroslav Srećković i Đorđe Milićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: