Rat – dan 175: Pogođena nuklearna elektrana?; "Rusi se moraju povući"; Snimak raketnog napada FOTO/VIDEO

Specijalna vojna operacije Rusije u Ukrajini ušla je u sto sedamdeset peti dan.

Izvor: B92

Sreda, 17.08.2022.

07:25

Rat – dan 175: Pogođena nuklearna elektrana?;
EPA-EFE/Ukraine State Emergency Service

Nastavlja se napetost oko nuklearne elektrane Zaporožje. Ponovo dve strane razmenjuju optužbe za granatiranje područja oko nuklearne elektrane.

Posle detonacije municije u skladištu u Džankoju na severu Krima, uveden je režim za vanredne situacije regionalnog karaktera. Borbe se vode i širom Donbasa.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštio je portparol UN.

Estonija će ove nedelje zatvoriti svoje granice za više od 50.000 Rusa kojima su prethodno izdate vize i postaće prva zemlja u Evropskoj uniji koja sprovodi mere sa ciljem da oteža ulazak u EU Rusima.
  • Sve o ratu u Ukrajini pratite iz minuta u minut u Live Blogu B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: