Stižu ratni brodovi, Amerikanci "kucaju" Rusima na vrata VIDEO

Snage američke ratne mornarice uputile su se jutros ka Crnom moru.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 01.11.2021.

07:17

Stižu ratni brodovi, Amerikanci
Foto: EPA/MARKUS SCHOLZ

Kako javljaju svetski mediji, u pitanju su snage 6. flote kako bi izvele operacije sa NATO saveznicima i partnerima. Vežbe će biti izvedene i u Sredozemnom moru.

"Komandni brod Šeste flote 'USS Maunt Vitni počeo je tranzit ka Crnom moru radi operacija sa NATO saveznicima i partnerima", navodi se u Tviter objavi Šeste flote.

Krajem prošle nedelje komanda SAD i NATO saopštili su da će u Sredozemnom i Crnom moru biti izvedene vežbe, čiji je cilj osiguranje bezbednosti i stabilnosti u regionu.

Osim toga, američki razarač Porter, naoružan krstarećim projektilima, pre dva dana je uplovio u Crno more, ali nije poznato da li je njegovo slanje u region povezano sa najavljenom vežbom, prenosi agencija RIA Novosti. Razarač Porter prate snage ruske Crnomorske flote.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kazao je ranije u nedelju da to što Sjedinjene Američke Države šalju vojne snage u Crno more ne doprinosi stabilnosti u odnosima dveju zemalja, prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: