Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za utorak u 10 sati hitnu Sednicu saveta za nacionalnu bezbednost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

09:51

Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za bezbednost
Foto: EPA-EFE/ Andrej Cukic

Glavna tema sednice biće dešavanja na Kosovu i Metohiji, saznaju "Novosti".

Kako se navodi, na stolu će biti analiza najnovijih napada na Srbe u našoj južnoj pokrajini, kao i najnovija odluka o skidanju tablica sa srpskih automobila kojom je vlast Aljbina Kurtija dovela Kosovo i Metohiju na rub novih sukoba.

Takođe, trebalo bi da bude reči i o opstrukciji Prištine da se primeni Briselski sporazum iz 2011. godine, odnosno sprovođenje ovih akata samo u delu koji odgovara Albancima. Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se i da će se razmatrati povlačenje Beograda i svih dosadašnjih dogovora, jer prištinska strana praktično nije ispunila nijednu odredbu niti obavezu.

Izbori "Novosti" da su na sutrašnju sednicu pozvani i načelnik generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i šefovi svih specijalnih jedinica naših oružanih snaga.

Podsećanja radi, jedinice ROSU pod naoružanjem i sa blindiranim vozilima došli su na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Igor Simić iz Srpske liste izjavio je za Televiziju Prva da su Srbi sa Kosova i Metohije besni zbog poteza Prištine da na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak pošalje jedinice ROSU.

U međuvremenu, objavljen je dokument koji je izazvao tenzije u južnoj pokrajini.

Kako prenose mediji, u dokumentu koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjaj Svečlja, a na osnovu koga su specijalne jedinice ROSU raspoređene na administrativnim prelazima kako bi oduzimale registarske tablice sa srpskim oznakama, piše da su u obavezi svi sa srpskim oznakama da ih zamene probnim kosovskim tablicama.

Sve u vezi sa dešavanjima na Jarinju i Brnjaku iz časa u čas pratite na Live Blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: