Rama potvrdio: Video sam

Albanski premijer Edi Rama potvrdio je postojanje mape u vezi sa promenom granica na Zapadnom Balkanu.

Izvor: B92

Subota, 17.04.2021.

10:40

Rama potvrdio: Video sam
EPA-EFE/Filip Singer

Rama je rekao da je mapu video i pre nego što je pokazao slovenačkom kolegi Janezu Janši.

"Razgovarao sam s njim davno. Takođe sam video taj dokument koji je objavljen. Nemam komentar", rekao je Rama u emisiju "Izbori 2021".

U četvrtak je slovenački portal "Necenzurirano.si" objavio dokument, koji navodno predlaže reviziju granice Kosova i Srbije, ujedinjenje Kosova bez severnog dela sa Albanijom, ujedinjenje delova Crne Gore i Severne Makedonije gde je većinsko albansko stanovništvo sa Albanijom, mogućnost otcepljenja Republike Srpske od Bosne i Hercegovine i njeno ujedinjenje sa Srbijom, kao i ujedinjenje delova zapadne Bosne sa Hrvatskom.

Iz Evropske unije je više puta rečeno da ne znaju za takav dokument.

Slovenački premijer Janez Janša, čija će zemlja predsedavati Evropskom unijom u drugoj polovini ove godine, naveo je da su tvrdnje o postojanju tog dokumenta akcije usmerene na "nanošenje štete Sloveniji u EU".

"Slovenija ozbiljno traži rešenja za razvoj regiona i evropsku budućnost za zemlje zapadnog Balkana i upravo takvi spisi pokušavaju da spreče ovaj cilj", obajvio je na društvenim mrežama Janša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: