Zaključava se Podgorica i još gradova u Crnoj Gori

Komisija za zaštitu stanovništva od kovida 19, a na predlog Instituta za javno zdravlje, usvojila je danas nove mere.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2021.

19:00

Zaključava se Podgorica i još gradova u Crnoj Gori
Foto: Shutterstok/smith371

Po njima, biće zaključano više gradova u Crnoj Gori, među kojima su i Podgorica, Cetinje i Herceg Novi.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva zdravlja, mere stupaju na snagu od utorka, 2. marta, a pored mera koje nastavljaju da važe u opštinama Budva i Tivat, zabranjuje se izlazak građanima i sa teritorije opština Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine, prenose Vijesti. Ovim merama izuzeti su oni građani koji gradove napuštaju zbog obavljanja redovnih radnih zadataka, a na osnovu potvrde poslodavca, odlaze na lečenje uz medicinsku dokumentaciju ili neguju osobe koje usled bolesti, stanja ili posledica povreda ne mogu same o sebi da brinu.

Izuzeti su i studenti koji putuju od mesta prebivališta do sedišta ustanove visokog obrazovanja, a na osnovu potvrde te ustanove, odnosno uredno popunjenog i overenog indeksa.

Zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata u Podgorici, Cetinju i opštinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor, Ulcinj i Plužine.

Ova mera stupa na snagu od sutra, 1.marta, a važiće do 10. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: