Ponedeljak, 18.01.2021.

22:36

Uhapšen sinovac Andrije Mandića

Danilo Mandić, sinovac Andrije Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta, uhapšen je danas u Podgorici po poternici.

Izvor: RTCG

Uhapšen sinovac Andrije Mandića
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Poternica je raspisana za njim u avgustu prošle godine, nakon što je, prilikom racije, u jednom podgoričkom lokalu policija kod njega pronašla pištolj, javljaju podgorički mediji.

Mandić se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i municije, odnosno pištolja koji je dobio od strica Andrije Mandića.

Kako navodi RTCG, u avgustu prošle godine izbila je svađa i tuča više osoba u podgoričkom lokalu "Riter", a Danilo Mandić je pretio pištoljem P.K. i njegovom drugu F.F, koji je uspeo da mu oduzme pištolj i da ga preda obezbeđenju kafića.

Policiji je prijavljena tuča, nakon čega je identifikovan pištolj marke "frans polis" kalibra 7,65 mm koji je imao metak u cevi.

Danilo Mandić je od te noći bio u bekstvu.

Istražitelji su utvrdili da je pištolj registrovan na treću osobu, kuma Andrije Mandića, koji mu ga je, kako je rečeno u izjavi pred policijom, ustupio pre nekoliko godina.

Tokom saslušanja, Andrija Mandić je u policiji potvrdio da je lično preuzeo pištolj od svoga kuma, da to nije prijavio, kao i da je pištolj držao u svojoj kući u Zagoriču, a potom je pištolj predao svom sinovcu Danilu.

Danilo Mandić važi za bezbednosno interesantnu osobu i hapšen je više puta, dodaje RTCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: