"Linija Beograd - Priština ugrožava kosovsku nezavisnost"

Prištinski dnevni list "Koha ditore" ocenjuje da se "kosovska državnost dovodi u pitanje" zbog direktne avio-linije između Prištine i Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2020.

21:45

Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Kako navode, u dokumentu koji je kosovska strana potpisala u Berlinu, izbegava se upotreba naziva kosovskih institucija.

U pismu koje je Kosovo potpisalo sa tri druge strane, kosovska uprava civilnog vazduhoplovstva naziva se: "Vlast za civilno vazduhoplovstvo na Kosovu".

Govori se o otvaranju posebne linije između Prištine i Beograda, ali se izbegava terminologija naziva državnih institucija, piše prištinski dnevnik.

Tako se nigde ne pominje ASHNA - skraćenica za državnu agenciju za navigaciju, a koristi se samo "Jedinica za vazdušni saobraćaj" - termin koji je bio u upotrebi pre nego što je Kosovo proglasilo nezavisnost, navodi "Koha".

Dokument iz Berlina, sažet na manje od dve strane, u koji je imala uvid "Koha", u stvari je sporazum između četiri institucije, avio-kompanije “Lufthansa”, Međunarodnog aerodroma Priština, Kfora i Kosovske civilne uprave, prenosi Kosovo onlajn.

Prištinski list smatra da to pokazuje da su kosovske i srpske vlasti potpisale dva različita pisma specifična za njihov rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: