Utorak, 16.07.2019.

15:32

UNS o Šešelju: Neprihvatljive pretnje i vređanje novinarke Danasa

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je pretnje i uvrede koje je Vojislav Šešelj uputio novinarki lista Danas Snežani Čongradin.

Izvor: B92, Beta

UNS o Šešelju: Neprihvatljive pretnje i vređanje novinarke Danasa
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Kako se navodi na sajtu UNS-a, to udruženje protestuje zbog pretnji, uvreda i jezika mržnje narodnog poslanika i predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koje je na početku današnjeg zasedanja Skupštine uputio novinarki lista Danas Snežani Čongradin i traži da se javno izvini.

Šešelj je govoreći o komentaru Čongradin, u kojem stoji "novinarka sam u državi koja je pre 24 godine počinila genocid", rekao da bi svakog novinara koji ovo napiše poslao na 20 godina robije i uputio joj salvu uvreda, prenosi UNS.

UNS ističe da je ovakvo komentarisanje i vređanje novinara neprihvatljivo posebno u najvišem zakonodavnom telu i smatra da je zaslužilo reagovanje predsedavajućeg parlamentom.

UNS podseća da novinari i narodni poslanici imaju pravo na greške i neslaganja sa tuđim mišljenjem, ali da su pretnje i vređanje nedopustivi.

Istovremeno, redakcija lista Danas je saopštila da je "zgrožena primitivnim napadom" poslanika Vojislava Šešelja na novinarku tog lista Snežanu Čongradin i pozvala nadležne organe da reaguju.

Šešelj je novinarku Čongradin vređao i rekao da bi "takve" poslao na "20 godina robije".

"Ona kaže Srbija je izvršila genocid i to će proći nekažnjeno, a nama stižu primedbe da u Srbiji nema slobode štampa. A ja bih svakog ovakvog novinara poslao na 20 godina robije pa neka grade od njega mučenika i opozicionog lidera", rekao je Šešelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: