Albanci spremaju invaziju na "Trepču", a KFOR sve zna?

Kosovske vlasti planiraju da upadom specijalnih jedinica kosovske policije preuzmu postrojenja "Trepče" na severu KiM, piše "Blic".

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2019.

07:53

Albanci spremaju invaziju na
Screenshot/TV Prva

TIme će se, kako dalje navodi list, kosovski Albanci infiltrirati u većinski srpski deo. Izvor "Blica" iz diplomatskih krugova u Prištini navodi da Kfor raspolaže saznanjima o pripremama za to i da ne isključuje mogućnost da se kosovske institucije upuste u ovakvu akciju.

Sagovornik "Blica" navodi da je sprovođenje akcije, kao i da li će do nje uopšte doći, povezano i direktno zavisi od unutarpolitičkih dešavanja u Prištini, ali i odluka i širih političkih dešavanja oko Kosova. "Međutim, osnov i namera za operaciju postoje", kaže izvor lista.

Ranije usvojen zakon o "Trepči" i izglasani Statut u Parlamentu, kosovskim institucijama je argument da "Trepču" smatraju svojom i kompanijom zasnovanom na kosovskim zakonima, "koja im kao takva i pripada", piše "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: