Nema "Aleksandra Makedonskog", stigle nove table FOTO

Na autoputu kroz Makedoniju, od granice sa Srbijom do Grčke, postavljeni su natpisi sa novim imenom "Prijateljstvo", napisano na makedonskom i engleskom.

Izvor: B92

Subota, 03.03.2018.

12:37

Nema
Foto: Tanjug/AP

Table su postavljene nakon odluke Vlade Makedonije da ime tog autoputa, dela međunarodnog putnog pravca E 75, promeni iz Aleksandar Makedonski u Prijateljstvo kao znak dobre volje u pregovrima sa Grčkom oko imena.

Pored autoputa kroz Makedoniju novo ime je dobio skopski aerodrom, koji je preimenovan iz Aleksandar Veliki u Međunarodni aerodom Skoplje. Sa tog aerodrome je u noći između 28. februara i 1. marta uklonjen spomenik Aleksandra Makedonskog.

Grčka strana kao smetnju za uspešnost pregovore smatra antikvizaciju Makedonije, koju je sprovodila prethodna vlada na čelu sa premijerom Nikolom Gruevskim.
Foto:Tanjug/AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: