Info

Ponedeljak, 21.05.2012.

17:15

Josipović:Iskrena čestitka Nikoliću

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović čestitao novom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na izboru uz poruku da se nada daljem razvijanju intenzivne saradnje.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Koristim priliku izraziti nadu u dalje razvijanje intenzivne saradnje između naših zemalja za stabilnost, sigurnost i mir naše regije i celog evropskog kontinenta", navodi se u Josipovićevoj čestitki.

Josipović je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, istakao da Republika Hrvatska ostaje posvećena podsticanju svestranih dobrosusedskih odnosa sa Srbijom, uključujući davanje pune podrške njenoj integraciji u evroatlantske organizacije.

"U povodu vašeg izbora na dužnost predsednika Republike Srbije upućujem vam iskrene čestitke, te vam želim mnogo uspeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti", napisao je Josipović Nikoliću.

Hrvatski predsednik je telefonom razgovarao i s bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem kojem je, kako je saopšteno, zahvalio na svemu što je učinio za poboljšanje odnosa Hrvatske i Srbije, kao i na doprinosu u uspostavljanju saradnje i trajnog mira u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: