OG osvaja treću Dota2 Major titulu u Bostonu

OG je u polufinalu eliminisao EG, dok je grčki predstavnik nadigrao vicešampiona TI6, Digital Chaos.

Izvor: KlanRUR, Veljko Vukoviæ

Nedelja, 11.12.2016.

10:43

OG osvaja treću Dota2 Major titulu u Bostonu
Foto: Wykrhm Reddy

OG je dobio prvi sid u svojoj grupi te je u surovom single bracket sistemu do finala došao pobedama nad MVP.Phoenix, WG.Unity i Evil Geniuses. Ad Finem je kao treći u grupi D, do finala došao fantastičnom igrom i pobedama nad Newbee, LGD.ForeverYoung i vicešampionom TI6 Digital Chaos.

OG je dobio prve dve runde bez velikih problema. Zelena ekipa je pokazala sjajan drafting i egzekuciju strategija, nošene timskom igrom. Međutim, Ad Finem nije izgubio nadu te su u treću rundu uneli srce i dušu i nošeni masom iz sale uspeli posle 79 minuta fantastične igre sa timom OG, da smanje vodstvo na 2-1.

Runda koja je izgledala kao razmena udaraca Apolo Krida i Rokija, smatra se jednom od najboljih u ovoj godini sa neverovatnom igrom Giorgiosa “SsaSpartan” Đianakopulosa na Rubiku i Verosa “Maybe Next Time” Apostolosa na Earth Shakeru.

Runda koja bi iscrpela i najbolje timove na svetu, za grčki tim je predstavljala limit njihove snage, te je četvrtu rundu dobio OG nošen Anatanom “ana” Famom na Invokeru i Džesijem “JerAx” Vainikom na Earth Spiritu. OG je pobedom od 3-1 nad Ad Finem postao šampion Boston Major turnira.

OG je prvi tim u istoriji koji nosi 3 Major titule. Oni su pobedili Team Secret 3-1 na Frankfurt Major prošlog novembra a zatim su osvojili Manila Major pobedom nad Team Liquid od 3-1 u junu ove godine.

Ad Finem je još jednom pokazao da je vrlo jak tim, koji ima jako srce i volju da se takmiči na najvišem nivou i pobeđuje. Drugo mesto na Major turniru je, složićemo se, samo početak njihovog pohoda na velike titule.

Momci u zelenom su osvojili 1 milion dolara, dok je finalista Ad Finem osvojio 500.000. Evil Geniuses i Digital Chaos su osvojili po 250.000 dolara.

Mi vam ovde prikazujemo najbolje momente iz treće runde:

Izvor: KlanRUR.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: