Svet

Ponedeljak, 29.09.2014.

11:38

Alibaba ne staje, na redu banka

Kineska kompanija za trgovinu preko interneta Alibaba dobila je danas "zeleno svetlo" za osnivanje sopstvene privatne banke.

Izvor: Tanjug

Default images

"Alibaba će biti većinski akcionar sa 30-procentnim udelom u privatnoj banci koja će biti osnovana u istočnoj kineskoj pokrajini DŽeđang", navodi se u saopštenju kineske komisije za regulisanje bankarskog sektora (CBRC), a prenosi agencija Frans pres.

Preostali akcionari u novoosnovanoj banci biće privatni konglomerat Fosun (sa udelom od 25 odsto), zatim kineski proizvođač auto-delova Vansjeng (18 odsto akcija) i investiciona kompanija Đintaji (16 odsto akcija).

Alibaba je ovog meseca imala najveću inicijalnu javnu ponudu u istoriji, tokom koje je na NJujorškoj berzi prikupila 25 milijardi dolara, što je najveća IPO u istoriji jedne kompanije i zahvaljujući čemu je osnivač Alibabe, DŽek Ma, postao najbogatiji pojedinac u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

8 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

20 h

Podeli: