Nemački RWE isporučuje gas Ukrajini

Drugi najveći nemački proizvođač električne energije, kompanija RWE, obnoviće isporuke gasa Ukrajini posle pretnji Rusije da će prekinuti da je snabdeva gasom.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

12:13

Default images

"RWE će, preko svoje podružnice 'RWE suplaj end trejding', postati prvi evropski dobavljač koji će početi sa isporukama gasa Ukrajini u 2014. godini", navodi se u saopštenju nemačke kompanije, a prenosi Frans pres.

"RWE danas obnavlja isporuke gasa ukrajinskoj državnoj kompaniji Naftogas, sa gasom iz panevropskog portfolija. Ove isporuke su predviđene postojećim ugovorom između Naftogasa i RWE, potpisanim u maju 2012, a kojim su dogovorene isporuke do deset milijardi kubnih metara prirodnog gasa godišnje", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, gas će biti dopremljen do Ukrajine preko Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: