Svet

Sreda, 01.09.2021.

14:37

"Opremićemo se, daće nam Rusija"

Rusija će isporučiti avione, helikoptere i sisteme protivvazdušne opreme Belorusiji, rekao je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, palinchak

On je rekao da je potpisao naredbu pre dva dana i da će Rusija poslati opremu u najskorije vreme, piše Tass.

"Rusija će nam dostaviti desetine aviona, helikoptera i vazduhoplovno oružje, čak i S-400. Jednom rečju najsavremenija oprema. Opremićemo se. Ako budemo videli tokom vežbe Zapad-2021 da nam treba još nešto, kupićemo od Rusije", rekao je Lukašenko.

Stiže iz Rusije: Još četiri

Lukašenko je ranije izjavio da je Belorusija zainteresovana za nabavku raketne protivvazdušne odbrane sistema S-400, a zamenik šefa ruske Savezne službe za vojno-tehničku saradnju Andrej Boitsov je rekao da je Rusija spremna da razmotri isporuku sistema S-400 ako Minsk podnese zvaničan zahtev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

19 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: