BiH: Usvojili najveći budžet do sada

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su na vanrednoj sednici ovogodišnji budžet od 2,88 milijardi KM.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

14:28

BiH: Usvojili najveći budžet do sada
Foto: Thinkstock

Za budžet je glasalo 57 poslanika, protiv je bilo 20, dok je uzdržano bilo četiri.

Ovo je nominalno najveći dosadašnji budžetski iznos u FBiH, a po ocenama većine poslanika reč je o jednom od najbolje predloženih budžeta u FBiH, prenose federalni mediji.

Budžet za 2018. godinu veći je za 135 miliona KM u odnosu na prošlogodišnji, a za kapitalna ulaganja izdvojeno je 262 miliona KM.

Finansiranje budžeta temeljeno je na domaćim izvorima, prvenstveno obveznicama koje su planirane u iznosu od 150 miliona KM.

Među najznačajnijim projektima su ulaganja u putnu infrastrukturu za šta je planirano 183 miliona KM.

U nastavku sednice Predstavničkom doma biće razmatran Zakon o izvršenju budžeta, te dopuna Zakona o budžetima u FBiH, čiji je cilj obezbeđivanje finansiranja Grada Mostara u 2018. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: