Do juče u fotelji na vrhu sveta, sad u afera firmu

Niz skandala, problema s radnicima i drugih nesuglasica, koštalo je Trevisa Kalanika direktorske pozicije u Uberu. Sad se spekuliše da ga menja - Obama.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.08.2017.

15:47

Do juče u fotelji na vrhu sveta, sad u afera firmu
(Foto: Getty images)

Od njegovog odlaska prošlo je dva meseca, a uprava kompanije još uvek traži idealnu osobu koja bi mogla da ga nasledi.

Kao mogući kandidati spominjali su se ljudi iz velikih IT kompanija ili auto-industrije, ali i vrlo neobični izbori kao što su Šeril Sandberg iz Fejsbuka, pa čak i Barak Obama. Jedno vreme spekulisalo se i da bi se Kalanik mogao vratiti i tako naslediti sam sebe.

Sada, se piše da je najbliže fotelji u Uberu Jeff Immelt, bivši predsednik uprave Dženeral elektrika. Oko njega je navodno postignut najveći broj glasova unutar uprave, a u naredne dve nedelje bi trebalo upriličiti i interno glasanje na kojem bi se mogao potvrditi izbor na čelno mesto kompanije.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: