Srbija

Petak, 24.04.2015.

13:35

EU pomaže agraru, ali da vratimo

Srbiji će već od sledeće godine na raspolaganju biti sredstva iz predpristupnih fondova EU namenjena agraru, u iznosu od 175 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Freeimages.com

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković je objasnila da je neophodno uspostaviti operativne strukture i ispuniti zahteve EU kako bi mogli da povučemo ta sredstva, dodajući da je ministarstvo jako posvećeno tom poslu i trebalo bi da ga završi u ovoj godini.

Ministarka je rekla da će minimalan pojedinačan iznos biti 5.000 evra, ako se radi o seoskom turizmu, a ako je reč o preradnim kapacitetima, na primer o mlekarstvu, ta suma može iznositi i dva miliona evra.

Bogosavljević-Bošković je napomenula da postoji povraćaj tih sredstava.

"Naš poljoprivrednik, bilo da se radi o gazdinstvu ili pravnom licu, mora da investira, a da nakon ulaganja dobije povraćaj u iznosu od 60 do 70 odsto", objasnila je Bogosavljević-Bošković.

Ona je navela da se najčešće radi o povraćaju od 60 odsto sredstava, 65 odsto se odnosi na poljoprivrednike mlađe od 45 godina, dok na povraćaj sredstava od 70 odsto mogu da računaju poljoprivrednici sa područja sa otežanim uslovma rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: