Kamioni ruše put, uvesti im vinjete

U Srbiji bi trebalo uvesti vinjenete za naplatu putarine kamionima na putevima "prvog b" reda, odnosno bivšim magistralnim putevima, kaže Zoran Drobnjak.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.11.2014.

14:07

Default images

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije je na konferenciji za novinare povodom početka zimske sezone održavanja puteva rekao da teški kamioni prave probleme u održavanju tih puteva i da se zbog toga zalaže da im se uvedu vinjete.

Drobnjak je rekao da, prema informacijama kojima raspolaže, o uvođenju vinjenta se razmišlja u resornom ministarstvu i Vladi Srbije, a odluka će biti doneta na osnovu ekonomske analize.

U Srbiji se trenutno putarina naplaćuje po pređenom kilometru za sva vozila i to samo na autoputevima, odnosno putevima "prvog a" reda, a kroz sistem vinjeta putarina se naplaćuje za određeni period.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: