"Dovodimo lou-kost kompanije u Niš"

Ministarka Zorana Mihajlović najavila je da će Vlada Srbije pomoći aerodromu "Konstatin Veliki" u Nišu da postane stecište niskotarifnih aviokompanija.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

16:23

Default images

U taj aerodrom, prema njenim rečima, ukupno treba uložiti u opremanje između tri i pet miliona evra.

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je uoči svečane sednice Vlade u Nišu, gde će biti obeležena stogodišnjica početka Prvog svetskog rata, obišla niški aerodrom i tom prilikom izjavila novinarima da se već sada priprema deo opreme u vrednosti od 1,5 miliona evra i da bi trebalo da stigne na jesen na aerodrom.

Ona je kazala da se to radi u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Srbije i da taj aerodrom mora da ima odgovarajuću opremu kako bi letovi mogli da se realizuju i po lošijim vremenskim uslovima kao što su oluja, jaka kiša, sneg...

"Razgovarali smo kako da stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište lou-kost kompanija i da već u 2015. ima oko 40.000 putnika, a u 2016. da dostigne 100.000 putnika", istakla je Mihajlovićeva.
(Beta)
Ona je rekla da će vlada ako treba pregovarati i zaključivati ugovore zajedno sa drugim avio-kompanijama kako bi pomogla niškom aerodromu i da je najvažnije da zajedo rade na privlačenju avio-prevoznika na taj aerodrom.

Ministraka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je rekla da će država u narednom periodu razvijati male aerodrome u Srbiji, navodeći da u našoj zemlji ima ukupno 27 aerodroma, zajedno sa beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" i da oni mogu da se razvijaju za razne namene - turističke, sportske, privredne i druge.

Ona je podsetila da je prošle nedelje imala sastanak sa rukovodstvom Grada Niša sa kojima je već razgovarala o tome kako da se pomogne niškom aerodromu i dodala da je ona prvi ministar posle 10 godina koji je posetio taj aerodrom.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mihajlovićeva je kazala da će iz Niša biti izmeštena pruga i da će morati da se gradi železnička obilaznica, kao i da će u narednom periodu biti elektrificirana pruga od Niša do Dimitrovgrada.

Direktor aerodroma "Konstantin Veliki" Dragan Bugarinović je rekao da niški aerodrom ima odličnu lokaciju, da je u bilizni Koridora 10 i da može da ponudi najniže cene niskotarifnim aviokompanijama.

On je rekao da su lou-kost kompanije ranije bile više orjentisane na Beograd i Skoplje, a da bi u narednom periodu Niš mogao da bude sve interesantniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: