H&M konačno stiže u Srbiju

Švedski modni gigant H&M će 2013. konačno ući na tržište Srbije i otvoriće prvu radnju u Beogradu u Delta sitiju ove jeseni, zvanično je potvrđeno iz Stokholma.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

09:58

Default images

"Radujemo se otvaranju prve radnje u Beogradu. Uzbuđeni smo što ćemo moći da ponudimo našim kupcima u Srbiji modu i kvalitet po najboljim cenama već od jeseni 2013", rekao je i izvršni direktor H&M-a Karl-Johan Person.

Kompanije H&M i Delta Real Estate potpisale su Ugovor o zakupu, o otvaranju prve H&M radnje u Srbiji, pa će ovaj poznati modni brend otvoriti svoju prvu radnju u šoping-molu Delta siti već ove jeseni, saopšteno je iz Delta Holdinga. O dolasku poznatog svetskog brenda u Srbiju se govori već godinama, ali su po "krpice" sa oznakom H&M naši kupci morali da idu u neku od okolnih zemalja.

Poznati su po garderobi namenjenoj mladima po pristupačnim cenama, koje su, za razliku od nekih brendova, skoro iste u svim zemljama u kojima H&M posluje.

Kako kompanija u Srbiju stiže samostalno, a ne preko distributera ili franšize, razlike u cenama u radnjama u Beogradu ili npr. Beču ne bi trebalo da budu veće od jednog ili dva evra.

Koncept radnji je takav da se obično na velikom prostoru u jednom delu prodaje kolekcija za tinejdžere i decu, kao i sportska garderoba, modni detalji poput torbi, nakita, šnalica, dok se u drugom delu mogu kupiti i elegantniji komadi garderobe po nešto višim cenama.

Prema nekim informacijama, tim iz Švedske je boravio u Srbiji početkom prošle godine kako bi podrobnije ispitao tržište i tražio lokacije za svoje radnje, a govorilo se o tome da su planovi H&M-a da ubrzo posle objekta u prestonici, otvore radnje u još dva velika grada u zemlji.

Švedska kompanija prisutna je na više od 40 tržišta sveta, ima više od 2.600 radnji, a zapošljava skoro 100.000 ljudi. Dizajnom odeće upravlja tim baziran u Švedskoj, a proizvodnja se vrši u više od 800 fabrika širom sveta.

Osim Srbije, švedska modna kuća će svoje radnje otvoriti u 2013. i u Čileu, Estoniji, Litvaniji i preko franšize u Indoneziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: