Kostić: Utvrditi reprezentativnost

Udruženje "Poslodavac" predložilo je da se pre imenovanja SES prvo normativno uredi pitanje reprezentativnosti sindikalnih i poslodavačkih organizacija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

13:46

Default images

Kako se navodi u saopštenju, udruženje Poslodavac na čijem čelu se nalazi predsednik MK Grupe Miodrag Kostić, smatra da se to može urediti donošenjem posebnog Zakona o osnivanju i reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca ili izmenama pojedinih odredbi Zakona o radu.

Dodaje se da "Poslodavac" pozdravlja zalaganje premijera da se u Srbiji uspostavi, odnosno započne socijalni dijalog o pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih sloboda i prava čoveka, materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca i njihovog života i rada.

U saopštenju se podseća da je udruženje "Poslodavac" organizacija sa dobrovoljnim članstvom osnovana sa ciljem zajedničkog predstavljanja, unapredjenja i zastupanja poslovnih interesa poslodavaca. Okuplja blizu 43.000 privrednih društava i preduzetnika, koji zapošljavaju više od 500.000 ljudi.

Neki od članova tog udruženja, kako se navodi su MK Grupa, ITM Grupa, Srbijagas, kompanije Delta holdinga, ABS Minel, Interkomerc i SAGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: