"Mesec dana do akcija Telekoma"

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izrazio je očekivanje da će između 15. i 20. aprila početi besplatna podela akcija Telekoma Srbija.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2012.

12:31

Default images

Vlada Srbije zastala je sa podelom akcija zbog pregovora sa grčkim OTE-om i ta transakcija je završena, tako da je Republika Srbija ponovo postala vlasnik 20 odsto tih akcija, rekao je Ćirić.

Oko 4,8 miliona građana Srbije dobiće svoje akcije kompanije koja je profitabilna i na kraju će odlučiti da li će te akcije prodati ili sačuvati i čekati da se poveća njihova vrednost na Berzi, kazao je ministar.

"Građani će dobiti obaveštenje, biće uvedeni u Centralni registar hartija od vrednosti, gde će biti navedeno da svaki gradjanin ima toliko i toliko akcija, nominalne vrednosti te i te", objasnio je Ćirić i napomenuo da će građani dobiti potvrdu iz Centralnog registra koliko imaju akcija i koje nominalne vrednosti.

Odgovarajući na pitanje da li bi uskoro trebalo očekivati privatizaciju Elektroprivrede Srbije (EPS), Ćirić je naglasio da je Vlada zauzela jasan stav i rekla da privatizacije EPS-a u mandatu ove Vlade neće biti i dodao da ne veruje da će se to desiti ni u mandatu sledeće Vlade.

Ćirić, međutim, smatra da treba uključiti privatni kapital da zajedno sa državom participira u izgradnji novih proizvodnih kapaciteta, kao što je podizanje novih hodrocentrala, termoelektrana i u korišćenju obnovljivih izvora za proizvodnju električne energije.

Republika Srbija bi mogla da ponudi zemljište, a privatni partner, neka velika svetska kompanija, investicije u proizvodne kapacitete, a profit bi se delio u dogovorenom odnosu, dodao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: