Srbija

Ponedeljak, 09.01.2012.

17:53

Kamata na dozvoljeni minus 30 odsto

Prosečna redovna kamatna stopa na dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu na kraju septembra 2011. iznosila je 30,56 odsto.

Izvor: Tanjug

Default images

To predstavlja povećanje od 0,12 procentnih poena u trećem kvartalu lane, pokazala je anketa Narodne banke Srbije.

Kamatne stope na dozvoljeni minus su se u trećem tromesečju kretale u rasponu od 20,25 odsto u Dunav banci iz Zvečana do 38,42 odsto u Banci Inteza.

Dozvoljeno prekoračenje s fiksnim kamatnim stopama imaju u svojoj ponudi Hipo Alpe Adrija banka, Jubmes banka, Moskovska banka, NLB banka i Univerzal banka.

Prosečna zatezna kamatna stopa na nedozvoljeno prekoračenje po tekućem računu na kraju septembra iznosila je 52,54 odsto i ostala je nepromenjena u odnosu na kraj juna.

Kamatne stope na nedozvoljeni minus kretale su se u trećem tromesečju u rasponu od 24 odsto do 80 odsto u KBC banci.

Troškove održavanja tekućeg računa ne naplaćuju tri banke - AIK banka, Findomestik banka i Folksbanka, dok ih druge banke naplaćuju u iznosu od 75 do 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

8 h

Podeli: